No cal ser un mestre de la rebosteria per saber què és i com es fa la marenga.
La merenga és una crema que es prepara a partir de clares d’ou amb sucre batudes a punt de neu. Normalment s’utilitza com a decoració o cobertura per tot tipus de dolços. Com podem veure, no és una el·laboració massa difícil, però tot i així, existeixen tres versions de la merenga segons la zona geogràfica: la francesa, l’italiana i la suïssa. La forma més fàcil i simple és la que realitzem tots: la francesa. La marenga italiana, per exemple, és el més complicat de preparar: en comptes de sucre porta almívar que, a més a més s’ha de mantenir a 118º. Per altra banda, la merenga suïssa s’ha de fer directament al foc al bany maria.
Un cop que ja ens ha quedat clar el concepte de merenga i hem pogut observar que no té cap dificultat, la podríem fer perfecta? Al cap i a la fi, totes les coses que són ben ximples acaben per complicar-nos l’existència, i la merenga és una d’elles. Per això, en aquesta entrada al blog de la Pa’ty us deixarem cinc consells per poder fer una merenga com Déu mana!
1. Un petit secret que poca gent coneix és que els ous dels quals aprofitarem la clara, han d’estar a temperatura ambient i no pas freds de la nevera.
2. Hem de vigilar amb l’estat dels utensilis quan intentem fer la merenga: han d’estar súper nets, ja que només amb una petita resta d’un altre aliment o de brutícia pot cargar-sa la meravellosa de la merenga.
3. Aquest us resultarà ben curiós. Segons el chef Marcus Wareing, un prestigiós chef nord-americà amb una estrella Michelin, ens aconsella fregar amb la meitat d’una llimona el recipient que utilitzarem per fer la barreja de la merenga per acabar d’eliminar qualsevol resta de grasa, per exemple.
4. Una mica de sal. Sí sí, has llegit bé! Per tal de no cansar-nos massa a l’hora de batre la barreja i no deixar-la a mitges, és una molt bona idea afegir sal perquè així les clares es munten abans.
5. Per acabar el nostre Top 5 Consells, recordem un aspecte bàsic i fàcil que esdevé una marenga nefasta: el temps de cocció. El temps correcte de cocció d'un merenga depèn de molts factors: de la mida dels merengues, de la textura que vulguis donar-los, del teu forn i de el grau d'humitat de la cuina. El consell que donem des de Pa’ty Coffee and Cake és que ho facis amb amor i deixant-ho coure a temperatura baixa.
Esperem que aquest post us hagi sigut de molta ajuda. A vegades les receptes més fàcils són les que generen més complicacions, així doncs no et preocupis, que després de llegir el blog d’avui fareu una merenga meravellosa.
Ens veiem la pròxima setmana!
_________________________________
EL MERENGUE. ¿TAN FÁCIL COMO PARECE?
No hay que ser un maestro de la repostería por saber qué es y cómo se hace el merengue.
El merengue es una crema que se prepara a partir de claras de huevo con azúcar batidas a punto de nieve. Normalmente se utiliza como decoración o cobertura por todo tipo de dulces. Cómo podemos ver, no es una elaboración demasiado difícil, pero aun así, existen tres versiones del merengue según la zona geográfica: el francés, el italiano y el suizo. La forma más fácil y simple es la que realizamos todos: el merengue francés. El merengue italiano, por ejemplo, es lo más complicado de preparar: en vez de azúcar lleva almíbar que, además se tiene que mantener a 118°. Por otro lado, el merengue suizo se tiene que hacer directamente al fuego al baño maría.
Una vez que ya nos ha quedado claro el concepto de merengue y hemos podido observar que no tiene ninguna dificultad, ¿la podríamos hacer perfecta? Al fin y al cabo, todas las cosas que son muy simples acaban para complicarnos la existencia, y el merengue es una de ellas. Por eso, en esta entrada al blog de la Pa’ty os dejamos cinco consejos para poder hacer un merengue de buena ley!
1. Un pequeño secreto que poca gente conoce es que los huevos de los cuales aprovecharemos la clara, tienen que estar a temperatura ambiente y no fríos de la nevera.
2. Tenemos que vigilar con el estado de los utensilios cuando intentamos hacer el merengue: tienen que estar súper limpios, puesto que solo con un pequeño resto de otro alimento o de suciedad puede cargar-sano la maravillosa del merengue.
3. Este os resultará muy curioso. Según el chef Marcus Wareing, un prestigioso chef norteamericano con una estrella Michelin, nos aconseja frotar con la mitad de un limón el recipiente que utilizaremos para hacer la mezcla del merengue para acabar de eliminar cualquier resto de grasa, por ejemplo.
4. Un poco de sal. ¡Sí sí, has leído bien! Para no cansarnos demasiado a la hora de batir la mezcla y no dejarla a medias, es una muy buena idea añadir sal porque así las claras se montan antes.
5. Para acabar nuestro Top 5 Consejos, recordamos un aspecto básico y fácil que acontece una marenga nefasta: el tiempo de cocción. El tiempo correcto de cocción de un merengue depende de muchos factores: de la medida de los merengues, de la textura que quieras darlos, de tu horno y del grado de humedad de la cocina. El consejo que damos desde Pa’ty Coffee and Cake es que lo hagas con amor y dejándolo cocer a temperatura baja.
Esperamos que este post os haya sido de mucha ayuda. A veces las recetas más fáciles son las que generan más complicaciones, así pues no te preocupes, que después de leer el blog de hoy haréis un merengue maravilloso.
Nos vemos la próxima semana!
Comments